Fytotherapie

Fytotherapie/kruiden gebruik is een passie.            
Enerzijds verwondert mij de geneeskracht van planten en anderzijds verwondert mij de groei en bloei, die de genezende uitwerking typeert.
De kruiden geneeskunde is al zo oud als de mens zelf. Voorheen leefden wij in veel nauwere relatie met de natuur en zeker met de plantenwereld. Er is momenteel een trend gaande dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs komt voor deze geneeswijze. Het is belangrijk dat er individueel gekeken wordt welk kruid/kruiden iemand specifiek nodig heeft. Welk kruid past bij de klacht, de oorzaak van de klacht én het type mens ?
Juist bij kinderen werken kruiden heel prettig. Op een verantwoorde gezonde manier kunnen ze genezen van hun klacht.

 

 

 

 

Cases:

 

 

Iemand met obstipatie komt in de praktijk. Hij zal geen plantenextract krijgen om de darmen te stimuleren zoals bv sennepeulen. Er zal eerst gezocht worden naar de eigenlijke oorzaak. Naar het totaalbeeld wordt gekeken. Heeft de obstipatie te maken met een verstoring van de gal productie? Dan zal er een ander plan worden gevolgd dan wanneer de obstipatie te maken heeft met bv.  een emotionele blokkade of onverwerkte angsten, verdriet. Hier ligt de ingang tot genezing van elk persoon. Iedereen is anders.

 

 

Een  meneer heeft aan beide armen last van RSI (klachten van het bewegingsapparaat).
Uit de diagnose blijkt dat zijn pezen in de armen veel afvalstoffen bevatten en moeizaam doorbloed worden. De kruiden duivelsklauw i.c.m. heermoes, engelwortel en mariadistel in tinctuur helpen hem in de genezing.

 

 

De kruiden kunnen ingenomen worden als tinctuur, thee of in tabletvorm. Fytotherapie kan zeer goed gecombineerd worden met acupunctuur.

 

MJ Stroes Acupunctuur
Patriottenland 39
3994 TR Houten
KvK nr: 30261375

Tel: 030-6340280
Email: acupunctuurhouten@gmail.com

Neem contact op

Mj Stroes is lid van de NVA

De Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten in Nederland hebben alleen leden, welke een westerse medische vooropleiding hebben gevolgd op minstends HBO niveau en een erkende acupunctuuropleiding hebben afgerond.

Lees meer over de NVA

Vergoeding

De rekening kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Via www.acupunctuur.nl kunt u zien welke maatschappijen de kosten vergoeden.