Blog

Student met griep en verkoudheid in de toetsweek

De herfst is nog maar net begonnen en nu al zoveel klachten. Ons immuunsysteem is hard aan het werk.
Een scholier kwam dinsdag op consult met verkoudheids- klachten: keelpijn, verstopte neus en grieperig voelen.
Dit komt helemaal niet goed uit, daar er nu toetsweken zijn op school.
Ik heb direct energie versterkende punten behandeld. Deze geven meer "pit" en kracht om beter te kunnen studeren en werken concentratie verhogend.
Daarnaast slikt de student nu kruiden tinctuur, welke het immuun systeem aanzet om beter bestand te worden tegen virussen.
Vanmiddag ben ik gebeld dat na de behandeling de koorts zakte. Na goede slaap kwam de verkoudheid los en voelde zich daardoor minder ziek.
Gelukkig kon de student de toetsen maken!

Dame met  overgangsklachten en hevige transpiratie

Vorige week bezocht een 53 jarige dame mijn praktijk met overgangsklachten. In de nacht werd de slaap minstens vier maal verstoord door overmatig transpireren. Met name op de momenten van het nét naar bed gaan en de vroege ochtend. Als Els na het opstaan ging douchen werd ze overvallen door een enorme opvlieger, zo hevig dat er duizeligheid ontstaat. In de loop van de dag waren er nog vele momenten van warmte aanvallen én plotseling een gevoel van onwel worden.Haar zelfvertrouwen nam flink af, ze voelde zich voor het eerst in haar leven zó onzeker.Na mijn diagnose werd duidelijk dat deze mevrouw  teweinig diepe Nier-energie had, waardoor ze intens moe werd. Tevens nam ik een dysbalans waar in andere meridianen.Nu hebben er 5 behandelingen plaatsgevonden en met de juiste voedingsadviezen gaat het nu heel goed met Els.
Vooral ben ik blij met de uitspraak : "Ik voel me weer prettig in mijn eigen lijf".


Man met burn-out klacht

Hét probleem van deze tijd.

Toen ik zo'n twintig jaar geleden de praktijk begon, kreeg ik af en toe een patiënt binnen met klachten van burned-out.Sindsdien is dat aantal enorm gestegen en is de leeftijdsgrens helaas spectaculair vervroegd. Pascal, 38 jaar behandelde ik i.v.m. vermoeidheidsklachten en concentratie stoornis. In eerste instantie herkende hij zijn klachten niet als zijnde "burned-out symptoom", omdat hij ontzettend graag én met veel passie nog steeds werkte! Al snel werd duidelijk dat bepaalde moeilijke stukken lezen, niet meer lukte.

Oorzaken hiervoor zijn o.a. te vinden in de toegenomen werkdruk, te weinig tijd voor beweging en ontspanning, prestatie drang, een baan welke niet volledig past bij iemands kwaliteiten, stress,
crisis, voedingsfout. Zeker perfectionistische en hoog sensitieve personen blijken gevoelig voor burn-out. 

Ik heb een behandelplan opgesteld om de energiebanen vrij te laten stromen. Meerdere energiebanen heb ik ondersteund en daardoor ontspande de geest. Heel langzaam stabiliseerde het lichaam, waardoor Pascal dagelijks kon gaan bewegen. De zin kwam langzaam terug om een boek te lezen. Met kruiden en voedingsadviezen werd hij krachtiger. Op deze manier kon het werk weer rustig opgebouwd worden.

 

 

 

 

MJ Stroes Acupunctuur
Patriottenland 39
3994 TR Houten
KvK nr: 30261375

Tel: 030-6340280
Email: acupunctuurhouten@gmail.com

Neem contact op