Behandeling

Voor de eerste behandeling moet ongeveer drie kwartier worden uitgetrokken. Bij het vraaggesprek volg ik het traject wat naar de klacht leidde, om zo de oorzaak te achterhalen. Dit wordt aangevuld met de diagnose van tong en pols. Via de polsdiagnose, het nauwkeurig voelen van de pols, kunnen de verschillende energieën van het lichaam beoordeeld worden. Ook is de reguliere diagnose van belang om tot een compleet beeld te komen. Na de anamnese vorm ik een beeld van de gezondheid en ziektegeschiedenis.

Aan de hand van deze bevindingen ontstaat er een begrijpelijk beeld waarom verstoringen plaatsvinden. De acupunctuurpunten liggen meestal aan de oppervlakte van het lichaam op de meridiaan, energiekanaal. Een klein aantal naaldjes worden gezet, zodat het herstelvermogen gestimuleerd kan worden. Dit gebeurt vrijwel pijnloos, men kan wel de “chi”, energie voelen stromen. Niets wordt ingespoten. Gemiddeld blijven de naaldjes 15-20 minuten zitten.

 

 

Kinderen

 

 

Kinderen mogen op schoot zitten van de verzorger. Het kind kan rustig meeluisteren en accepteert gemakkelijk de mini-naaldjes, die erin-en-eruit gaan. Over het algemeen heeft een kind snel in de gaten dat de naaldjes hem helpt en komt graag voor een volgende afspraak terug. Het is net zo goed mogelijk dat het kind alléén voedingsadviezen krijgt of kruidentinctuur nodig heeft. Dit kan dan in een beetje drinken doorgeslikt worden.

De behandel frequentie is afhankelijk van de duur en aard van een  klacht. De tussenpozen zullen langer worden naar gelang het genezingsproces verloopt. Bij een acute aandoening volgen de behandelingen zo nodig binnen kortere tijd. Het is raadzaam om na de behandeling na drie/zes maanden de energiehuishouding te laten controleren. Dit om preventief het lichaam gezond te houden.     

Bekijk de te behandelen klachten > indicaties

 

MJ Stroes Acupunctuur
Patriottenland 39
3994 TR Houten
KvK nr: 30261375

Tel: 030-6340280
Email: acupunctuurhouten@gmail.com

Neem contact op

Mj Stroes is lid van de NVA

De Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten in Nederland hebben alleen leden, welke een westerse medische vooropleiding hebben gevolgd op minstends HBO niveau en een erkende acupunctuuropleiding hebben afgerond.

Lees meer over de NVA

Vergoeding

De rekening kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Via www.acupunctuur.nl kunt u zien welke maatschappijen de kosten vergoeden.