Acupunctuur

De Chinezen hebben al duizenden jaren geleden ontdekt dat er energie door het lichaam stroomt, die een meridiaanstelsel volgt. Deze energie noemen we chi. In 24 uur vindt er een complete circulatie plaats. Van seizoen naar seizoen. Energie die in de natuur zorgt voor groei, het klimaat, de dag en de nacht. Acupunctuur is een behandelmethode welke wereldwijd wordt toegepast. In het westen groeit de belangstelling snel.

 

 

Het belangrijkste verschil zit in de persoonlijke benadering. Meerdere patiënten met dezelfde klacht, worden toch verschillend behandeld, omdat ieder persoon een andere oorzaak van de klacht heeft.
Over het algemeen kan de mens zijn energie zelf balanceren, soms lukt dit echter niet meer en ontstaat er een klacht.

 

 

Door gebruik te maken van zeer dunne naaldjes op specifieke lichaamspunten, kan het lichaam zichzelf weer  genezen. Het totale evenwicht van de mens herstelt zich dan weer.

 

 

Oorspronkelijk is de Chinese geneeskunde gericht op het voorkomen van ziekte. Mijn uitgangspunt is om mensen m.b.v acupunctuur te genezen en vervolgens gezond te houden.

 

MJ Stroes Acupunctuur
Patriottenland 39
3994 TR Houten
KvK nr: 30261375

Tel: 030-6340280
Email: acupunctuurhouten@gmail.com

Neem contact op

Mj Stroes is lid van de NVA

De Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten in Nederland hebben alleen leden, welke een westerse medische vooropleiding hebben gevolgd op minstends HBO niveau en een erkende acupunctuuropleiding hebben afgerond.

Lees meer over de NVA

Vergoeding

De rekening kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Via www.acupunctuur.nl kunt u zien welke maatschappijen de kosten vergoeden.